Bent u het zat om na een dag hard werken nog eens achter uw computer te kruipen om uw administratie bij te werken? Wordt het financiële deel u soms allemaal teveel? Dan zijn wij de oplossing voor u!
Bij ons geeft u uw (financiële) rompslomp vertrouwd uit handen!
Men zegt wel eens gekscherend "vissen is vissen niet meer". Al dat geregel aan de wal moest er niet bijzitten.
De ‘roots’ van Post Consultancy liggen bij de visserij, waardoor ook veel kennis en knowhow m.b.t. de visserij- en maritieme sector aanwezig is.
19 mei 2022 - Webwinkels en online platforms moeten de klant beschermen. Vanaf 28 mei 2022 gelden daar strengere regels voor. Zo moet het duidelijk zijn wat u online verkoopt, wat de prijs is en welke leveringstermijn van toepassing is. De Kamer van Koophandel (KVK) stelt een checklist beschikbaar waar u kunt controleren aan welke wetten en regels de online uw onderneming moet voldoen. Vanaf 28 mei 2022 voert de EU voor alle lidstaten nieuwe regels voor online verkoop in. Door deze regels kunnen consumenten veiliger online kopen in het buitenland. De regels gelden namelijk ook voor uw buitenlandse concurrenten van uw klant.
Nieuwe regels online verkopenZo moet elke (Europese) ondernemer voortaan:
verplicht beoordelingen door consumenten controlereninzicht geven in de zoekresultaten waarvoor hij betaalt en ook mag hij niet langer:
zelf beoordelingen verzinnen en (laten) plaatsen ofwillekeurige prijzen verzinnen in van/voor-aanbiedingen.Basisregels online verkoopAls uw klant online diensten of producten verkoopt moet hij zich houden aan bestaande, wettelijke regels. Hij moet duidelijk zijn over:
wie hij iswat hij verkooptde prijs die hij vraagt en hoe zijn klant moet betalenhoe (snel) hij levertde wettelijke bedenktijdhoe zijn klant kan bestellen
Meer weten:https://ondernemersplein.kvk.nl/regels-voor-online-verkoop/
3 mei 2022 - Een Belgische gewestelijke wettelijke regeling waarbij verleners van bemiddelingsdiensten op het gebied van onroerend goed, en met name beheerders van onlineplatforms voor logies zoals Airbnb, worden verplicht om bepaalde gegevens inzake transacties op het gebied van toeristisch logies te verstrekken aan de fiscale administratie ten behoeve van toeristenbelasting, is niet in strijd met het Unierecht.
Een dergelijke bepaling van een gewestelijke wettelijke regeling waarbij exploitanten worden verplicht bepaalde gegevens betreffende inrichtingen van toeristisch logies mee te delen is van fiscale aard. Daarom is die uitgesloten van de werkingssfeer van de richtlijn inzake elektronische handel. Dat is het antwoord van het EU-Hof op prejudiciële vragen van de Belgische rechter.
1 mei 2022 - De ongeveer 60.000 mensen die bezwaar hebben gemaakt tegen de heffing in box 3 over de belastingjaren 2017-2020 ontvangen voor 4 augustus automatisch rechtsherstel volgens de zogenaamde spaarvariant. Hierbij krijgen voornamelijk mensen met spaargeld geld terug. Dit herstel geldt ook voor nog niet vastgestelde of opgelegde aanslagen box 3 (onder andere 2020 en 2021). Dit heeft het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt, naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad van eind vorig jaar.
Mensen die niet op tijd bezwaar hebben ingediend en waarbij de aanslag al vaststaat, krijgen nog geen rechtsherstel. Hierbij is een uitspraak van de Hoge Raad in een andere box 3-procedure nog van groot belang, die in het najaar van 2022 wordt verwacht. Het herstel kost nu 2,8 miljard. Bij de voorjaarsnota, uiterlijk 1 juni 2022, wordt de Kamer op de hoogte gebracht van de budgettaire dekking.
In de spaarvariant krijgen mensen automatisch rechtsherstel op basis van een nieuwe berekening. Waarbij wordt aangesloten bij de werkelijke verdeling van spaargeld en beleggingen van een belastingplichtige. Mensen met spaargeld worden belast op basis van de actuele spaarrente. De laatste jaren was dat bijna 0%. Voor schulden wordt aangesloten bij de hypotheekrente. En bij beleggingen (effecten, onroerend goed) wordt net als nu uitgegaan van het meerjarige gemiddelde rendement voor beleggingen.
1 mei 2022 - In het coalitieakkoord is afgesproken dat per 2030 een mrb-plus wordt ingevoerd. De grondslag van de bestaande bezitsbelasting (mrb) wordt omgezet van het gewicht van de auto naar het aantal gereden kilometers. De maatregel geldt zowel voor personen- als bestelautos en er komt een vlak tarief per kilometer. In het buitenland gereden kilometers tellen mee voor de heffing.
Er is geen sprake van een heffing naar plaats en tijd (dus geen tolheffing of wegbeprijzing). De maatregel is erop gericht de vraag naar fossiele autokilometers te verminderen. De voorlopige raming is dat de maatregel 2,5 Mton CO2 reductie in 2030 kan genereren en dus maatgevend bijdraagt aan het invullen van de reductieopgave in de sector mobiliteit. De maatregel heeft daarnaast tot doel de opbrengst van de autobelastingen te stabiliseren. De opkomst van het elektrisch rijden leidt tot grondslagerosie en dit zal worden gecompenseerd via het nieuwe kilometertarief met de opbrengst in 2025 als ijkpunt. De maatregel kan inmiddels op hoofdlijn rekenen op draagvlak bij relevante stakeholders maar ligt gevoelig bij autorijdend Nederland. Veelrijders gaan meer betalen hetgeen gevoelig ligt bij mensen die veel kilometers moeten rijden voor woon-werkverkeer en met name mensen met een kleine beurs met weinig handelingsperspectief.
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste fiscale nieuws.