Kantoornieuws

Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen opengesteld

Deze regeling is bedoeld om oudere motoren te vervangen door modernere Stage V motoren die minder fijnstof en stikstof uitstoten.  Ook wordt er geld beschikbaar gesteld voor de aanschaf van SCR katalysatoren. Dit in het kader van de GreenDeal Zeevaart, Binnenvaart en Havens.

Tot slot kunnen ook elektrische aandrijfmotoren worden gesubsidieerd, als zij van elektriciteit worden voorzien door een batterij of brandstofcel of indien de huidige oplossing makkelijk hierdoor vervangen kan worden. Wanneer zij rechtstreeks samenhangen met een van bovenstaande investeringen, komen ook maatregelen tegen geluidsemissies in aanmerking voor subsidie.

De verkrijgbare subsidie per vaartuig bedraagt maximaal €200.000. Het subsidiepercentage is ten hoogste 40% van de investeringskosten (dit percentage kan voor MKB aanvragers worden verhoogd naar 50% voor middelgrote ondernemers en 60% voor kleine ondernemers). Subsidieverdeling vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

U kunt de aanvraag indienen via RVO. Hiervoor is wel E-herkenning nodig. Ook is het binnenschipcertificaat van het vaartuig nodig, het vaartijdenboek en een duidelijke gespecificeerde offerte van de investering.

Wilt u verder praten over de mogelijkheden of via ons een aanvraag indienen, neem dan contact met ons op via 0527-687204.

 


Post Consultancy

Marsdiep 4
8321 MC Urk

0527 - 68 72 04
0527 - 69 09 53
06 - 50 86 33 35


NOAB keurmerk RGB

Volg ons op:

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.
Vul uw naam in aub
Invalid email address.
Vul uw telefoonnummer in aub.
Invalid Input