Kantoornieuws

Compensatieregeling Transitievergoeding

Compensatieregeling Transitievergoeding
Heeft u afgelopen jaren een werknemer moeten ontslaan wegens langdurige arbeidsongeschiktheid? En heeft deze werknemer bij het ontslag een transitievergoeding meegekregen? Dan kunt u vanaf 1 april 2020 compensatie aanvragen voor deze ontslagvergoeding. Dit kan met terugwerkende kracht: de compensatie geldt voor alle dienstverbanden die zijn geëindigd vanaf 1 juli 2015. U kunt de aanvraag indienen bij UWV.

Personeelsdossier
Bij de beoordeling van uw aanvraag gebruikt UWV zoveel mogelijk de gegevens die ze al heeft, maar moet u ook zelf informatie overleggen. Denk onder meer aan de arbeidsovereenkomst, de duur van de arbeidsovereenkomst, de hoogte van de transitievergoeding en de totale kosten van de loondoorbetaling tijdens de ziekte. Verzamel in ieder geval de volgende documenten zodat u deze, als het nodig is, kunt meesturen met uw aanvraag:

  • De ontslagvergunning;
  • De beëindigingsovereenkomst (inclusief documenten waaruit blijkt wanneer de werknemer ziek was en dat hij bij het einde van de arbeidsovereenkomst nog steeds ziek was;
  • Gegevens die gebruikt zijn om de hoogte van de transitievergoeding te berekenen;
  • Het bewijs dat de (totale) transitievergoeding is betaald.

Uw NOAB-adviseur kan u helpen bij het verzorgen van de aanvraag.


Post Consultancy

Marsdiep 4
8321 MC Urk

0527 - 68 72 04
0527 - 69 09 53
06 - 50 86 33 35


NOAB keurmerk RGB

Volg ons op:

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.
Vul uw naam in aub
Invalid email address.
Vul uw telefoonnummer in aub.
Invalid Input