Kantoornieuws

Corona maatregelen banken

Onderstaand de maatregelen die door de diverse banken getroffen worden om u als ondernemer te helpen om uw liquiditeit op peil te kunnen houden tijdens de corona crisis. We hebben de in onze ogen twee belangrijkste regelingen van de 2 (groot) banken, waar de meeste ondernemers in ons relatiebestand zaken mee doen, voor u op een rijtje gezet. Dit op basis van de informatie zoals die door de banken vandaag is gecommuniceerd.

ABNAMRO BANK:
1.Uitstel van rente en aflossingen kredieten
Vanwege de impact van het coronavirus krijgen onze Commercial Banking-klanten met een lopend krediet tot 2.5 miljoen euro zes maanden uitstel van rente en aflossingen. In april tot en met september worden voor deze bedrijven geen betalingen voor aflossing en rente geïncasseerd. Zij kunnen deze termijnen later voldoen. Heeft u geen uitstel nodig, dan vragen wij u dit uiterlijk 31 maart te melden. Tijd voor herstel van liquiditeit derhalve.
 NB: geen actie van uzelf nodig (tenzij u wilt afzien van de regeling).
 
2.Verruimde BMKB-regeling:
deze is opengesteld en wordt ingeregeld in de systemen. We kunnen uw aanvraag al in behandeling nemen.  
Het is op dit moment wel drukker dan gebruikelijk, we doen er alles aan om u zo goed mogelijk te woord te staan. Wij geven daarbij de hoogste prioriteit aan klanten met een zakelijke rekening bij ons tot we in staat zijn iedereen weer goed te helpen. Wij vragen om uw begrip.
RABOBANK:
 1. Uitstel van rente en aflossingen kredieten
Wij kunnen uitstel geven tot maximaal 6 maanden. Je kunt een verzoek indienen via de onderstaande link. Vermeld hierbij het leningnummer van de lening(en) waarvoor je uitstel wilt aanvragen. Vervolgens nemen we contact met je op om verzoek te bespreken. Belangrijk om te weten: we vragen je altijd om te onderzoeken of je gebruik kunt maken van overheidsmaatregelen, zoals het uitstellen van belastingen en het aanvragen van werktijdverkorting.
 NB: wel zelf actie ondernemen dus richting de bank!
 
2. Verruimde BMKB-regeling:
De verruimde BMKB-regeling is een overbruggingslening waarbij de overheid borg staat voor 75% van de financiering. De verruimde BMKB-regeling ondersteunt bedrijven die door het coronavirus tijdelijk een liquiditeitstekort hebben met een overbruggingslening. Zo kunnen bedrijven zich beschermen tegen de financiële tegenslagen die corona veroorzaakt.
Als je aan deze voorwaarden voldoet, gaat de Rabobank graag met je in gesprek. Hierbij bespreken we de financiële situatie van je bedrijf, de verwachte ontwikkelingen in de sector waarin je actief bent en de mogelijkheden om je liquiditeiten op peil te houden.
NB: Aanvragen kan tot 1 april as! Kosten: 3.9% provisie over de hoofdsom plus reguliere rente- en aflossingskosten van het krediet.
 
Advies; hou de desbetreffende websites waarover we u eerder berichten goed in de gaten want de situatie is volatiel.

Post Consultancy

Marsdiep 4
8321 MC Urk

0527 - 68 72 04
0527 - 69 09 53
06 - 50 86 33 35


NOAB keurmerk RGB

Volg ons op:

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.
Vul uw naam in aub
Invalid email address.
Vul uw telefoonnummer in aub.
Invalid Input