Kantoornieuws

Lokale maatregelen gemeente Urk

Onderstaande tekst is integraal overgenomen uit de nieuwsbrief voor ondernemers van de Gemeente Urk die vandaag is rondgestuurd:

Omdat de maatregelen rondom het coronavirus financiële gevolgen kunnen hebben voor u als ondernemer en zzp’ers, biedt de gemeente Urk versoepeling aan bij de inning van de gemeentelijke belastingen, leges en heffingen. Dat betekent dat de inning tot nader order wordt opgeschort. Als u door het coronavirus te maken krijgt met betalingsproblemen, dan kunt u uitstel van betaling aanvragen.Hoe vraagt u uw uitstel aan en wat zijn de mogelijkheden?

  • U kunt uw belastingaanslag in termijnen betalen via automatische incasso.
  • Een ondernemer of zzp’er die om uitstel vraagt krijgt uitstel van betaling (tot uiterlijk 1 oktober 2020).
  • Als de belastingaanslag nu al in termijnen wordt betaald via automatische incasso, stopt dit proces ook als u om uitstel vraagt.
  • LET OP, de eerste termijn van de belastingaanslag is al verzonden aan de bank. Als u om uitstel vraagt, kunt u deze storneren.
  • Na 1 oktober wordt het incassoschema opgehoogd met de niet geïncasseerde termijnen. Dat houdt in dat u niet in 10 termijnen, maar het restende bedrag in 5 termijnen gaat betalen.
  • Geplande belastingaanslagen 2019 voor de precariobelasting en toeristenbelasting worden later in 2020 verstuurd.
  • U kunt uw uitstel van betaling aanvragen door een e-mailbericht  met uw (bedrijfs)naam, adresgegevens en aanslagnummer te sturen naar . 

Uitstel van de aanslagoplegging voor genoemde belastingsoorten betekent niet dat er kwijtschelding of vermindering van de aanslag wordt verleend. De belastingplicht blijft bestaan. Wij doen een moreel beroep op u als ondernemer en vragen u geen misbruik te maken van de aangeboden regelingen.Vraagt u niet om uitstel van betalen? Dan volgt het normale invorderingsproces volgens de huidige planning. U dient dus zelf contact op te nemen met ons.
Voor ondernemers is meer informatie beschikbaar op de website van de Gemeente Urk en KvK.
 
Bericht van Wethouder Geert Post: "Ik leef ontzettend mee met de ondernemers in deze zware periode. Hopelijk kan deze regeling voor onze lokale ondernemers een steentje bijdragen. Ik wens iedereen veel sterkte".

ZZP’ers
ZZP'ers in de gemeente Urk kunnen voor vragen en ondersteuning contact opnemen met het Zelfstandigen Loket Flevoland (ZLF). Hier vindt u meer informatie over de tijdelijke ondersteuning voor ZZP'ers.

We begrijpen dat de corona-maatregelen grote gevolgen voor u of uw bedrijf kunnen hebben. Heeft u vragen over uw belastingen? Of loopt u tegen problemen aan? Neem dan contact met ons op.

Wij doen ons best om u zo snel en goed mogelijk te helpen. Houd u er ook rekening mee dat wij niet op kantoor werken, maar vanuit huis. Het kan dus zijn dat wij iets lastiger bereikbaar zijn. U kunt met vragen ook terecht op onze mail: ">.

Op de website van gemeente Urk  is alle noodzakelijke informatie voor u terug te vinden.
Gemeente Urk

Het team economische zaken staat, ook in deze lastige periode, voor u klaar voor vragen, opmerkingen of een luisterend oor.

Neem contact op met:
Visserij/maritiem en detailhandel:
Juriean Brands
">


Post Consultancy

Marsdiep 4
8321 MC Urk

0527 - 68 72 04
0527 - 69 09 53
06 - 50 86 33 35


NOAB keurmerk RGB

Volg ons op:

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.
Vul uw naam in aub
Invalid email address.
Vul uw telefoonnummer in aub.
Invalid Input