Kantoornieuws

Bijzonder uitstel van betaling van belastingen

Heeft u in maart of april jl. bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege coronacrisis, dan loopt dat uitstel binnenkort af. Wanneer u (nog) geen verlengingsverzoek  voor bijzonder uitstel indient, dan ontvangt u tijdig een brief van de Belastingdienst met de aankondiging dat het uitstel vervalt.

U kunt vanaf vandaag op belastingdienst.nl is het online formulier vinden voor verlenging van het bijzonder uitstel. Een schriftelijk verzoek blijft ook mogelijk.
Voor een verzoek om bijzonder uitstel van betaling voor een bedrag boven € 20.000 heeft de Belastingdienst extra informatie nodig. Ook deze informatie kunt u via het online formulier verstrekken.

Schriftelijke verzoeken die de Belastingdienst in de afgelopen weken heeft ontvangen, met de benodigde verklaring en eventueel bijgevoegde stukken, worden behandeld. U hoeft niet opnieuw een verlenging van bijzonder uitstel aan te vragen. Wanneer het schriftelijke verzoek niet volledig is, neemt de Belastingdienst contact met u op.

Verzuimboetes

Heeft u bijzonder uitstel van betaling aangevraagd voor belastingaanslagen dan wordt bij het opleggen van naheffingsaanslagen voor de btw automatisch een betalingsverzuimboete opgelegd. Systeemtechnisch kon de Belastingdienst niet voorkomen dat er geen betalingsverzuimboete werd opgelegd. Maar wanneer u vervolgens uitstel van betaling heeft aangevraagd, dan zorgt de Belastingdienst ervoor dat de boete wordt vernietigd. Dan ontvangt u bericht van de Belastingdienst dat de boete is vernietigd. In de periode nadat uitstel van betaling is aangevraagd, ontvangt u  periodiek steeds nieuwe naheffingsaanslagen met betalingsverzuimboetes. Ook deze boetes zal de Belastingdienst vernietigen, dus die hoeft u dan niet te betalen.

Bij het opleggen van naheffingsaanslagen voor de loonheffingen legt de Belastingdienst geen betalingsverzuimboeten op. Dat betekent dat ook ondernemers die geen uitstel van betaling aanvragen, ook geen boete krijgen. Ook wanneer u uitstel van betaling heeft aangevraagd, blijft de verplichting om aangifte te doen bestaan. Zo kan het UWV de gegevens die u verstrekt bij de loonaangifte  gebruiken voor de NOW-regeling.

 


Post Consultancy

Marsdiep 4
8321 MC Urk

0527 - 68 72 04
0527 - 69 09 53
06 - 50 86 33 35


NOAB keurmerk RGB

Volg ons op:

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.
Vul uw naam in aub
Invalid email address.
Vul uw telefoonnummer in aub.
Invalid Input